pátek 22. dubna 2016

Téma: Nejoblíbenější knižní postavy

NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIŽNÍ POSTAVY


Nechápu, proč se mučím tím, že opravdu zveřejňuji seznam mých nejoblíbenějších postav, protože vím, že až tenhle článek dopíšu, tak si uvědomím, že jsem na někoho zapomněla. Ale myslím, že už si konečně musím uspořádat pořádek v tom binci, který v sobě mám, takže tady to je. Hlavně mě prosím neukamenujte, že jsem nezmínila vaši nej postavu :D.


Celaena Sardothien (série Skleněný trůn)
Moje první pravá badass hrdinka, o které jsem četla. Miluji Celaenu, její slabost pro čokoládu, knihy a vy víte koho ;). Kdybych si měla vybrat, s jakou postavou bych si vyměnila svůj život, vybrala bych si právě ji. Kdo by se nechtěl naučit bojovat stejně jako ona nebo alespoň být v blízkosti Chaola a Doriana?

Kterákoli postava z Harryho Pottera (kromě Umbridgeové)
Tady prostě nejde si vybrat jenom jednu postavu. S Harrym Potterem jsem vyrůstala, tudíž jsem si oblíbila všechny postavy, které se v celé sérii vyskytují. Změnila jsem také názor na Brumbála, protože jsem si uvědomila, že všichni lidé, kteří o něm povídají jenom to dobré, mají skutečně pravdu. Z jiného úhlu se samozřejmě také dívám už i na Severuse Snapea. Změnil můj názor na něj Alanova smrt? A jak. Vy ani zdaleka netišíte, co pro mě Alan Rickman znamená. Nejvíc se ztotožňuji pravděpodobně s Lenkou Láskorádovou. Nevím, jestli jsem se také zmiňovala o tom, že moje učitelka angličtiny mi strašně připomíná profesorku McGonagallovou? Mimochodem, také si myslíte, že si toho Sirius Black zaslouží mnohem více, než se mu dostávalo?

Cress (série Měsíční kroniky)
Cress je postava, se kterou absolutně se vším soucítím a se kterou se nejvíce ztotožňuji s chováním. S tím chováním kecám, ale bylo by fajn, být také taková. Objevila se sice poprvé ve 3. díle Měsíčních kronik, ale tuto dívku je nemožné si nezamilovat.


Jace Wayland (série Nástroje smrti)
Je potřeba něco vysvětlovat? Myslím, že ne. Pokud se koukáte na seriál Shadowhunters, tak teď budu mluvit přímo k vám: Pokud jste nečetli knihy, tak raději nesuďte knižního Jace se seriálovým. Osobně si myslím, že Jamie Campbell Bower ho hrál mnohem lépe ve filmu Město z kostí než Dominic Sherwood jako seriálový Jace. Jamie k němu měl rozhodně blíž. Každopádně, jediné, co chci říct, je to, že si pro mě může kdykoliv přijít a já se nebudu bránit.

Magnus Bane (série Nástroje smrti a Pekelné stroje)
Ách, ten Magnus. Ten mi dává pořádně zabrat, protože jsem původně chtěla napsat Aleca Lightwooda, ale já si holt neumím vybírat. Když oni jsou oba dva tak absolutně skvělí, až to bolí! (Seriáloví Magnus a Alec jsou mnohem, mnohem lepší než filmoví.) Jeho sarkastickou postavu si nejde nezamilovat. 

2 komentáře:

  1. Vo všetkom s tebou súhlasím. Celeana je najlepšia bad-ass hrdinka všetkých čias. Cress mám tiež rada, ale radšej mám Scarlet. Ani ja sa neviem rozhodnúť, kotrého mám radšej. Súhlasím, že Alec a Magnus seriálový sú lepší ako filmový. :D Malec. ♥♥♥
    http://travel-and-read-with-me.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, když konečně narazím ne fanouška Měsíčních kronik, protože to je ta nejlepší sci-fi série na světě ♥. Malec je moje největší OTP na světě, bez nich by to nebyly Nástroje smrti :3.

      Vymazat