čtvrtek 7. července 2016

10 knižních dní: Den 2.

Image by Kateřina Dvořáková
Omlouvám se, že jsem včera nepřidala den 2., ale v devět hodin večer jsme přijeli z dovolené a absolutně nic se mi nechtělo dělat, tudíž jsem ho nestihla zveřejnit :/. Za zpoždění se omlouvám, ale co se dá dělat....

Lady Midnight, Cassandra Clareová 
Achjo, mám takový pocit, že se ke knize nedostanu blíže než ke konci července, protože si dávám velký re-reading Nástrojů smrti, Pekelných strojů a musím ještě přečíst sbírku povídek Shadowhunters Academy. Mám toho fakt hodně lidičky, ale strašně moc se těším na Lady Midnight, takže jsem motivovaná celkem slušně.

Vampýrská akademie (Vampýrská akademie, #1)
Vampýrská akademie, Richelle Meadová
Jak už asi víte, Vampýrskou akademii si chci přečíst toto léto. K přečtení této knihy mě nutí především všichni na internetu, protože je to asi až tak moc důležité. Ne, kecám. Knihu si chci přečíst kvůli tomu, že je to strašně badass, nemyslíte?

Cizinka, Diana Gabaldonová
Jak dlouho chci přečíst tuhle knihu? Hmm, už asi hodně dlouho. Mimochodem, od té doby, co se koukám i na stejnojmenný seriál, moje chuť přečíst si Cizinku, čím dál tím víc stoupá. Pro ty, kteří knihu již četli a zároveň sledují seriál – je Jamie v knize popisován stejně jako v seriálu? Protože ham, ham slinty, slinty.

Pýcha a předsudek, Jane Austenová
Od té doby, co je moje mamka doslova posedlá panem Darcym, tak jsem dostala chuť přečíst si knihu. Film už jsem s ní viděla milionkrát, stejně tak i seriál, na kterým pořád ujíždí (mě se více líbí film, ale who cares). Chci vědět, co je na panu Darcym tak úžasné, že ho všichni vychvalují do nebes. Jen povídejte, dámy.

Dánská dívkaDánská dívka, David Eber
Nevím, co mě to popadlo, ale chci si přečíst Dánskou dívku. Jo, je to tady. Mám v plánu se podívat nejdříve na film, protože stejně nemám tušení, kdy se ke knize dostanu, tak abych alespoň zabila nějaký čas, že? A taky to zní absolutně skvěle, nechápu, jak někdo může existovat na světě, aniž by o Dánské dívce slyšel.

Volání netvora, Patrick Ness
Říkám si, co to se mnou je, když si chci přečíst tolik knih, které jsou zfilmované. Volání netvora mám v merku už nějaký ten pátek, ale i tak jsem byla překvapená, když jsem zjistila, že se na podzim do kin chystá film. Ej, tady je někdo neandrtálec. 

Dvůr trnů a růží, Sarah J. Maasová
Je až smutné, jak pořád zmiňuji Sarah J. Maasovou. Ale ono to jinak nejde, protože je to výborná spisovatelka. Jsem ráda, že se CooBoo rozhodlo vydat i série Dvůr trnů a růží, protože zaprvé, anotace zní strašně drsně, zadruhé, kniha má boží obálku a zatřetí, všichni jí vychvalují do nebes. Tak proč ne?

Jiskra v popelu (Jiskra v popelu, #1)
Jiskra v popelu, Sabaa Tahirová
Další kniha, o které jsem slyšela jen samé chvály. I když, kdo by divil, že? Vždyť kniha vyhrála skoro všechna možná ocenění na Goodreads. Spisovatelka navíc přišla i s originálním příběhem, což se v knižní komunitě ocení, protože, jak už asi všichni víte, všechna témata jsou už tak ohraná, až to bolí (aka upíři).

Řeky Londýna, Ben Aaronovitch
Knihu si mám chuť přečíst už jen kvůli té obálce a názvu. Anotaci jsem si nepřečetla, a ani nechci, tak se do knihy v blízké budoucnosti vrhnu po hlavě. 

4 komentáře:

  1. Pýchu a predsudok už nejaký ten čas zvažujem aj ja. Videla som divadelné predstavenie, ktoré sa mi veľmi páčilo, ale bolo podané viac komicky takže neviem či sa mi bude páčiť aj kniha. A Court of Thorns and Roses práve čítam a je to celkom zaujímavé. Stále sa tam niečo deje ale zatiaľ vôbec netuším, kam dej bude smerovať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ke knize Pýcha a předsudek mám také smíšené pocity, ale doufám, že až se na film podívám znovu s mamkou, tak už nebudu jen tupě zírat a budu ho chápat :D. Takže doufám, že se mi podaří najít správný čas knihu přečíst. Na Dvůr trnů a růží se hrozně těším :3.

      Vymazat
  2. Na Dánskou dívku už jsem také dlouho zvědavá !
    A Vampýrskou akademii já za sebe nedoporučuji..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlela jsem, že si Dánskou dívku přečtu na konci měsíce, ale nevím, jestli se k ní dostanu :/. Každopádně, o Vampýrské Akademii jsem slyšela smíšené pocity, takže zatím nemůžu posoudit :D

      Vymazat