neděle 14. srpna 2016

Deadpool

Deadpool
Žánr: Akční, dobrodružný, komedie, sci-fi
Původ: USA/Kanada, 2016
Délka: 108 minut
Obsah: Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem, bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stádium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samo uzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z toho pokusu vyšel trvale znetvořený. Vypadá dle vlastních slov jako „avokádo, které mělo sex se starším avokádem“. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool.

Můj názor: Víte, co naštve? Psát hodnocení filmu 2 měsíce po jeho zhlédnutí.

Na tento film jsem se opravdu moc těšila. Však víte, to promo k filmu bylo úžasné, navíc lidé byli hodně zvědaví na herecký výkon Ryana Reynoldse, který šel ke dnu, když byl do kin vypuštěn film Green Lantern. (Ten jeho animovaný oblek byl fakt příšerný.) Nechci na něj házet špínu, protože Ryana jsem měla vždycky ráda, ale ten film jsem prostě nedokázala sledovat s vážnou tváří.

Na chvilku zapomeňme na Green Lanterna a radujme se: Ryan konečně hraje v pořádném akčním filmu! Od Marvelu *mrk mrk*, takže ještě líp. Myslím si, že co nevidět budeme Deadpoola považovat jako klasickou Marvelovku. A proč také ne, vždyť ten film má všechno, co správný film má mít: skvělé herce, děj, záporáky, vtípky a nějakou tu špetku narážek na předešlé filmové role Ryana.

Pokud máte rádi komedie a akční filmy, tak vám rozhodně doporučuji jakýkoliv film od Marvelu Deadpoola. Věřte mi, Ryan si druhou šanci rozhodně zaslouží. 

100%

Žádné komentáře:

Okomentovat