středa 9. března 2016

[RECENZE] Alice Clayton - Nabíječ


Nabíječ (Cocktail, #1)

KNIHA: Nabíječ
AUTOR: Alice Claytonová
SÉRIE: Cocktail #1
NAKLADATELSTVÍ: Mladá fronta
PROVEDENÍ: Vázaná
POČET STRAN: 280
ANOTACE: Caroline má fantastický byt v San Francisku a dokonalého kuchyňského robota, ale nemá Óčko! Caroline má skvěle našlápnutou kariéru, kancelář s výhledem na záliv a recept na výtečnou cuketovou buchtu, ale nemá Óčko! Caroline má nejlepšího kocoura na světě, super kámošky a plný dekolt, ale nemá Óčko! A navíc, světe div se, stěnou její ložnice otřásá noc co noc její sexy soused, co si v posteli servítky rozhodně nebere. No, není to zákon schválnosti? Každé zasténání, naplácání a – bože, mňoukání? – Caroline připomíná, že přichází nejen o spánek, ale že jí, na rozdíl od Nabíječových partnerek, chybí taky… Jo, uhádli jste, Óčko! Když bušení do zdi málem vyklepe Caroline z postele, rupnou jí nervy a oděná do růžové noční košilky se svému sousedovi postaví tváří v tvář. Jenže jejich noční potyčka je, řekněme, jen začátek, protože s tenkými stěnami napětí mezi nimi roste…


MOJE HODNOCENÍ:
Nabíječ není přesně to, co jsem právě od názvu očekávala, ale i tak to bylo úžasné. Hned ze začátku říkám; ne, není to 50 odstínů šedi v nové růžové podobě.

Za začátku jsem tápala nad tím, jestli si právě tuto knížku mám přečíst. Už mám i tak dost nepřečtených knih, ještě si tam jednu přidat, že? Jenže moje kamarádka je posedlá jménem Caroline, takže jsem to přečetla i kvůli ní. Ale…

Nabíječ mě opravdu bavil. Caroline je ten typ holky, kterou by každá hrdinka měla být. Mít práci, která jí baví, kamarádky, na které se může spolehnout (i když jsou tak trošku trhlé) a vědět, co od koho chce. Tím samozřejmě nemám na mysli to, že se zabouchla do svého souseda. Každý dělá pitomosti, když se mu někdo líbí, no ne?


Simon, Simon, Simon… Jestli existuje na celém světě někdo, kdo je jako Simon (fotograf a absolutně roztomilý), davaj! Chemie mezi nimi byla naprosto dokonalá. Autorka vymyslela příběh, od kterého sice hned od začátku tušíte konec, ale jak se říká – „Nezáleží na konci, záleží ne příběhu.“, nebo něco takového. A o to jde. O ten naprosto klišé příběh, který ale čtenář sem a tam potřebuje, aby si odpočinul od všech matoucích knih.


2 komentáře:

  1. Musím říct, že se mi Nabíječ zas tak nelíbil. Příběh mi přišel trochu plochý. Ale jako oddechovka fajn.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme jiný styl, že? Také jsem četla několik rozporných recenzí; jedné skupině Nabíječ nějak moc neuchvátil, ale druhá ho naprosto zbožňuje :D.

      Vymazat