pátek 8. července 2016

10 knižních dní: Den 3.

Image by Kateřina Dvořáková

Pokud vám knihomol řekne, že nesoudí knihu podle obalu, tak lže.
Ten, kdo stojí v koutě


Prozření Mary Dyerové, Michelle Hodkinová (recenze)
Myslím, že už jsem někam psala, že tohle byla ta nejstrašidelnější kniha, kterou jsem kdy přečetla. Ta knížka ze mě vystrašila snad každý orán v těle, protože jsem se fakt bála. A ta obálka… Slast. Oukej, s knihou obálka nemá nic moc společného, ale je nádherná, takže tak.

Ten, kdo stojí v koutě, Stephen Chbosky (recenze)
Ó, nová edice! A já jí mám doma *vítězný taneček*. Nejen, že ta kniha je moje (druhá) nejoblíbenější, ale ta obálka je moje nejoblíbenější ze všech. Nemám ráda zelenou, ale tenhle odstín se mi velmi páčí.

Proč jsme se rozešli, Daniel Handler a Maira Kalmanová
Přiznávám, knihu jsem nečetla. (Nevím, jestli se mám do ní pustit, protože Radkova recenze mi slíbila leda tak průměr. A já Radka poslouchám! Spíš čtu, ale co už.) Ale! Ta obálka, lidičky. Ta obálka.

Just One Day, Gayle Formanová (recenze)
Všechny knihy od Gayle Formanové mají skvostné obálky. (V zahraničí, přesněji u nakladatelství Dutton Books, protože, přiznejme si, Yoli se obálka ke knize Jen jeden den moc nepovedla.) Ale Just One Day má nejhezčí z nich. Ach, Paříž…

Řeky Londýna - <a href='Ben Aaronovitch-cat18854341.htm?p=1026-26758'>Ben Aaronovitch</a>Dvůr trnů a růží (Dvůr trnů a růží, #1)První stříbrná kniha snů (Silber, #1)Illuminae (The Illuminae Files, #1)

Řeky Londýny, Ben Aaronovitch
Další kniha, kterou jsem ještě nečetla. Na mojí obranu, knihu si chystám přečíst. Každopádně, miluji modrou barvu a Londýn, takže pro mě jasná volba.

Dvůr trnů a růží, Sarah J. Maasová
Zase kniha, kterou jsem nepřečetla, ale ještě jí nevydali, takže klídek, jo? Přiznejme si, CooBoo má nejskvělejší obálky na světě, takže se ani nemůžeme divit.

První stříbrná kniha snů, Kerstin Gierová
Mám takový pocit, že tuhle knihu už jsem jednou četla, ale nejsem si na 100% jistá. To je mi celkem šumák, jestli jsem jí četla nebo ne, mě hlavně zajímá ta její fascinující obálka. To oko uprostřed mě neustále hypnotizuje.

Illuminae, Amie Kaufmanová a Jay Kristoff
Eh, je potřeba něco dodat? Jo, knihu se chystá vydat CooBoo na podzim tohoto roku. 

2 komentáře:

  1. Ani jednu jsem nečetla, ale většina vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty obálky jsou šíleně skvělý :3. Jako samotnou knihu ale nejvíce doporučuji Ten, kdo stojí v koutě ;).

      Vymazat