čtvrtek 11. srpna 2016

[RECENZE] Rick Riordan - Zloděj blesku


Zloděj blesku (Percy Jackson a Olympané, #1)

KNIHA: Zloděj blesku
AUTOR: Rick Riordan
SÉRIE: Percy Jackson a Olympané #1
ŽÁNR: Fantasy
NAKLADATELSTVÍ: Fragment
POČET STRAN: 399
ANOTACE: Jmenuji se Percy Jackson…
Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu. Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr. Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia. Musím dokázat svou nevinu a najít ukradený blesk a s ním i zloděje. Pomůžeš mi?
Bude to ale nebezpečné, tak neříkej, že jsem tě nevaroval…
 


MÉ HODNOCENÍ:
Pilně plním svoji letní výzvu a cítím se celkem spokojeně (nehledě na to, že v celoroční výzvě jsem pozadu o 11 knih). Jsem ráda, že jsem si přečetla alespoň první díl Percyho Jacksona do té doby, než mi bude 50. Přesně tak, narážím na to, že jsem tak dlouho otálela se čtením Zloděje blesku.

Nebudu vám zde říkat, jaké je to zlepšení od filmu, protože sama nevím, jestli jsem ten film vůbec viděla celý. Každopádně vím, že jsem viděla konec filmu, který si prostě zapamatovat musím (!!!). Z toho vyplývá, že i když si film celý nepamatuji a úspěšně se vyhýbám spoilerům, tak jsem celou dobu měla v té své palici spoiler, na který jsem pořád myslela.
„Rozumíš tomu?“ zeptal jsem se Grovera. „Jo,“ přiznal. „Rozumím.“ „Co říká?“ „Myslím, že lidi nemají tak sprosté slovo, kterými by se to dalo říct.“
Nehledě na to, že jsem věděla z části, jak kniha skončí (díky mé stupiditě, samozřejmě), jsem si čtení ty dva dny *ehm* náramně užila. Toto již bez ironie. Nepoznám, jakým stylem Rick píše, protože jsou přeci jen dvě hodiny ráno a já už mám mozek na kaši, nervy v kýblu a oči v háji. (Jo, jo, takhle to dopadne, když člověk zůstává dlouho vzhůru, jen aby dočetl tu nejskvělejší fantasy všech dob – na chvíli zapomeňme na HP – a k tomu poslouchá Drakea.)

Můžu vám ale na 100% říci, že i když mi je 14 let, tak jsem čtení prožívala jak malá holka. Prostě fangirl záchvat, mno. A také se vám svěřit, že až se za chvíli podívám na film, tak mě to asi zabije, jaká to bude hrůza. (Proč jedenáctiletého Percyho hraje Logan Lerman, kterému v té době bylo 18 let?!)

4 komentáře:

  1. Do tejto série sa už raz musím pustiť aj ja. Ale momentálne je ešte stále hlboko na mojom zozname. Našťastie film som nevidela a žiadne spoilery zatiaľ neviem a dúfam, že to tak aj zostane.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji ti se na ten film ani nedívat, jelikož jsem ho konečně viděla i já, a je to hrůza :D.

      Vymazat
  2. Mám v plánu tohle číst už nějaký ten pátek, ale postupem času si říkám, jestli už na to nejsem stará, jestli by mě to vůbec ještě bavilo. A tak se znovu a znovu vracím k HP. Amen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, jestli by mě čtení bavilo, když je to o hodně mladší čtenáře, ale musím říct, že se to čte výborně. Upřímně, já se taky neustále vracím k Harrymu, tudíž mě překvapilo, když jsem se konečně odhodlala pustit do další oblíbené dětské sérii :D

      Vymazat