úterý 11. října 2016

Zootropolis - Město zvířat

Zootropolis: Město zvířat
Výsledek obrázku pro zootropolis
Žánr: Animovaný, akční, dobrodružný, komedie, rodinný
Původ: USA, 2016
Délka: 109 minut
Obsah: Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé město, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoliv bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že ne to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda.

Můj názor: Klidně si dále říkejte, že je to další průměrná disneyovka, ale opak je pravdou, a pokud se na film nepodíváte, tak o hodně přijdete.

 Ano, je to sice animák pro děti, ale je také vtipný, má hlavu a patu a to nejdůležitější: hlavní hrdinka si jde za svým a nehledí na to, co o ní říkají ostatní. A to je to, co teď všichni potřebují slyšet, jelikož mladí lidé jen oplývají pochybnostmi ohledně sebe.

Judy Hopkavá je přesně ten typ hrdinky, který všechny malá holky potřebují. Všichni malým holkám říkají, že má nosit růžovou sukýnku a v dospělosti, ať dělají práce, které ‚mají dělat pouze ženy‘. Jo jo, tak tohle ale někdo neřekl Judy.

A co teprve Nick Wilde? Toho snesli z nebe. Je to přesně takový ten drzoun s dobrým srdcem. Já vím, některým z vás to přijde jako klišé, ale tento film to ztvárnil fakt dobře, ne jako přihlouplé filmy, které se odehrávají na střední škole, kde jsou všichni namakaní sportovci.

A proč byste se na film měli podívat zrovna vy? Je vtipný, strašně moc pozitivní (když máte blbý den, tak vám ho rozhodně zlepší) a nese v sobě velké ponaučení. Že můžete být, kým chcete, i když vám vaše okolí říká pravý opak.

100%

Žádné komentáře:

Okomentovat