pondělí 23. ledna 2017

[RECENZE] Stephanie Perkins - Polibek pro Annu

Polibek pro Annu (Polibek pro Annu, #1)
KNIHA: Polibek pro Annu
AUTOR: Stephanie Perkinsová
SÉRIE: Polibek pro Annu #1
ŽÁNR: YA, contemporary, romantika
NAKLADATELSTVÍ: CooBoo
POČET STRAN: 344
ANOTACE: Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala…

MÉ HODNOCENÍ: Tentokrát se obálka opravdu nepovedla.

Jen, prosím vás, nečekejte nějakou tuctovou romantickou knížku odehrávající se v Paříži, jde v ní o mnohem víc. Ok, tak ne o mnoho, ale chápete, co se tím snažím říct. Nesuďte knihu podle obálky.
Řeknu vám, bylo načase, abych si konečně přečetla oddechovku. Od podzimu jsem v šíleném reading slumpu a nemůžu se z něj dostat. Prostě to nejde. Zkoušela jsem všechno. A právě tato kniha mi částečně z něj pomohla. A vděčím za to jedině Anně a Saint Clairovi. Ach, jak ti dva jsou sladcí. Jeden větší trdlo než ten druhý. No nemilujte je!

Výsledek obrázku pro anna and the french kiss tumblrNa stylu psaní Stephanie mám ráda tu jednoduchost. Netrápí vás moc dlouhými popisy, ale přitom si věci dokážete živě představit. Příběh se vám zdá jako klišé, ale ona ho vytvořila vtipnější a zajímavější. V knize nechybí ani pár wtf momentů, co si budeme povídat. To by nebyla pořádná kniha, kdyby nám, čtenářům, nepřinesla menší mrtvičky, že?
A jak já moc chci do Paříže! Chjo, najděte mi průvodce jako Saint Claira…

Sečteno a podtrženo: O knize už nemám nejmenší tušení, co říct, protože to bylo přesně to, co jsem si představovala. Postavy byly tak realistické, že si umím představit, že bych se s Annou i se Saint Clairem rychle skamarádila, protože oba dva jsou přesně takoví, jako moje dvě nejlepší kamarádky, které bych za nic na světě nevyměnila. Doporučuji, pokud jste v reading slumpu, nebo chcete něco jednoduššího na čtení, co vás rozesměje. 

⭐⭐⭐⭐⭐

4 komentáře:

  1. Túto knihu som videla všade ospevovanú, no mňa z nejakého dôvodu vôbec nezaujala. Postavy ani dej ma nejak nebrali. Niečo mi tam proste chýbalo a ja ani neviem povedať čo.
    Čo sa obálky týka, oveľa viac sa mi páči tá originálna iba s nápisom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze začátku jsem se knihy bála, ale nakonec to ve mně vyvolalo vytažení z reading slumpu, takže já jsem za knihu ráda :D. Růžová americká obálka je prostě slast ♥.

      Vymazat
  2. O této knize jsem slyšela již hodněkrát a nevypadá špatně, asi si ji časem koupím :)
    lifebymaky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihu ti rozhodně doporučuji, je to skvělé jednoduché čtení :).

      Vymazat