úterý 6. června 2017

[RECENZE] Cassandra Clare - Paní půlnoci

34097673
KNIHA: Paní půlnoci
AUTOR: Cassandra Clareová
SÉRIE: Temné lsti #1
POČET STRAN: 600
ŽÁNR: YA, fantasy
NAKLADATELSTVÍ: Slovart
VAROVÁNÍ: Spoilery k sériím Nástroje smrti, Pekelné stroje a Tales from Shadowhunter Academy (není nutnost)
ANOTACE: Los Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí…

MÉ HODNOCENÍ: Knihu v češtině jsem si přečetla z toho důvodu, že mám ráda prostě dobré knihy, což Paní půlnoci rozhodně je. A nebudu lhát, mít tuhle hezkou obálku ještě jednou doma a se zelenými stránkami bylo moc velké lákadlo, kterému jsem (samozřejmě) podlehla.

Paní půlnoci se opět vracíme do světa lovců stínů, tentokrát do prosluněného Los Angeles. Seznamujeme se s novou „partou“ lovců stínů, u které je ze začátku trochu hektické se vyznat, ale po pár stránkách vás děj vtáhne, že najednou rozumíte úplně všemu. Ale zároveň ničemu.

Výsledek obrázku pro lady midnight tumblrHa, to jsem to tedy pěkně vysvětlila. Prostě, jména rodiny Blackthornů neřešte, jsou to jenom jména. Ale to je asi tak vše, co na knize ze začátku pochopíte, protože ta zápletka. Ta zápletka! Je toho moc na pobrání, což se dá očekávat od knih Cassandry Clare. Mnoho lidí si také myslí, že kniha nepřináší ze světa stínů nic moc nového. Postavy jsou si podobné těm v Nástrojích smrti, zápletka je příliš klišé a spousta dalšího. Pravda je, že tyhle věci jsou jenom lži. Postavy si podobné nejsou ani zdaleka, každý je originál, který se možná v některých chvílích chová podobně jako z minulých sériích, ale to je asi tak všechno. Zápletka sice některým může přijít klišé, ale jako velmi podařené klišé, protože vy ho v té knize vůbec nepoznáte.

Julián je prostě můj vysněný bratr. Kterého nemám, ale chápeme se. Jako přítele bych ho asi moc brát nemohla, protože některé aspekty jeho charakteru mě moc nebrali. Emma je kapitola sama o sobě, o té bych raději moc nemluvila, protože já když začnu, tak nepřestanu (hehe *nervózní smích*).

Nechci vám to všechno vyspoilerovat, takže vám už povím jen to, že si knihu prostě přečíst musíte. Ok, jestli nechcete být vyspoilerováni ke všem knihám od Cassandry, tak si ji raději ještě nečtěte, ale je to jen na vás. Děj pochopíte tak i tak. Udělejte sami sobě laskavost a běžte do toho nejbližšího knihkupectví nebo na stránky Slovartu a kupte si jí!

TÍMTO BYCH CHTĚLA PODĚKOVAT NAKLADATELSTVÍ SLOVART ZA POSKYTNUTÍ RECENZNÍHO VÝTISKU, MOC SI TOHO VÁŽÍM 😇!
KNIHU SI MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE.

⭐⭐⭐⭐⭐

Žádné komentáře:

Okomentovat