úterý 15. srpna 2017

Balzám na moji feministickou duši│Milk and honey

23513349
KNIHA: Milk and honey
AUTOR: Rupi Kaur
SÉRIE: Samostatná kniha
POČET STRAN: 204
ŽÁNR: Poezie, feminismus
NAKLADATELSTVÍ: Andrew McMeel Publishing
ANOTACE: Milk and honey is a collection of poetry and prose about survival. It is about the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose, deals with a different pain, heals a different heartache. milk and honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look.

MÉ HODNOCENÍ: Milk and honey se podle obálky jeví jako jednoduchá a neoriginální sbírka básní. Ale opak je pravdou.
the next time he
points out the
hair on your legs is
growing back remind
that boy your body
is not his home
he is the guest
warn him to
never outstep
his welcome
again
Milk and honey patří mezi ty knihy, které vám po prvním přečtení změní život. Doslova. Milk and honey by si podle mě měl přečíst kdokoliv, kdo má alespoň špetku sebeúcty vůči sám sobě a ostatním. Je možné, že čtenáři mužského pohlaví nepochopí knihu hned napoprvé. To ale znamená, že re-readingy knížek se někdy vyplácí.
sex takes the conset of two
if one person is lying there not doing anything
cause they are not ready
or not in the mood
or simly don't want to
yet the other is having sex
with their body it's not love
it is rape 
Důvod, proč je kniha v zahraničí tak oblíbená je ten, že v knize se každý najde. Nemusí se ztotožňovat s každou básní, s každou části knihy, ale každý si tam to svoje najde. Rupi se nestydí za to, co si prožila a byla natolik silná a odhodlaná, aby své pocity vložila do něčeho, co má smysl. Má smysl sdílet své chyby, své temné zážitky a myšlenky.
i am learning
how to love him
by loving myself
Před přečtením milk and honey jsem nevěděla, že tak moc potřebuji poezii. Nevěděla jsem, že potřebuji poezii, dokud jsem nepřečtla milk and honey.
i didn't leave because
i stopped loving you
i left because the longer
i stayed the less
i loved myself
Opravdu už nevím, jak vám mám sdělit, že milk and honey si prostě přečíst musíte. Styl psaní nemusí sednout každému a ne každý všechny témata pochopí, ale jde o to, co vy cítíte, a jak to vy všechno chápete. Protože někdy je to jediné, co potřebujete, poezie. 

TÍMTO BYCH CHTĚLA PODĚKOVAT INTERNETOVÉMU KNIHKUPECTVÍ ENGLISHBOOKS.CZ ZA POSKYTNUTÍ RECENZNÍHO VÝTISKU. MOC SI TOHO VÁŽÍM 😇!

KNIHU SI MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE.

⭐⭐⭐⭐⭐

1 komentář:

  1. Táto recenzia je fakt vydarená a knižka patrí medzi moje najobľúbenejšie, už by to asi chcelo re-reading :D

    Jane

    OdpovědětVymazat