pátek 18. prosince 2015

[RECENZE] John Green - Hledání Aljašky


 

KNIHA: Hledání Aljašky
AUTOR: John Green
SÉRIE: Samostatná kniha
NAKLADATELSTVÍ: Yoli
PROVEDENÍ: Paperback
ANOTACE: Šestnáctiletý Miles, posedlí sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat ,,velké Možná", je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. 


MOJE HODNOCENÍ: 

RAKOVINA? DÍKY BOHU NE

Toto je moje 2. kniha, kterou od Johna Greena čtu a jsem ráda, že v ní není rakovina. (Ani Hazel. A Augustus.) Můžu říct, že dějově byla mnohem lepší než Hvězdy nám nepřály. Jen normální středoškolský život.

PŘEDTÍM A POTOM

Velké plus dávám knížce pro PŘEDTÍM a POTOM. Abych vám vysvětlila, Hledání Aljašky je rozděleno na právě tyto 2 části. Kdybych vám řekla přesněji, co to znamená, tak bych vám řekla opravdu velký spoiler. Každopádně - pokud se na knížku chystáte, tohle vám zaujme :).

POSTAVY

Ty bych shrnula takto - dokázala jsem si je představit mnohem reálněji než u HNN. Např. těžké by jste v životě narazili na hezkého kluka, který čte sci-fi knížky a je sarkastický jako hova**. Zato Miles je tichý a moc nezúčastněný člověk komunity. A Aljaška? Kapitola sama o sobě.




Závěrem: Pokud se chcete vrhnout na knížky od Johna Greena, vřele doporučuji Hledání Aljašky. Lehké čtení na zimní odpoledne (i když to venku vypadá na pozdní léto, že? :D). Přečteno do hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat