pátek 13. května 2016

[RECENZE] Jennifer L. Armentrout - Obsidian


Obsidian (Lux, #1)

KNIHA: Obsidian
AUTOR: Jennifer L. Armentroutová
SÉRIE: Lux #1
NAKLADATELSTVÍ: -
PROVEDENÍ: CZ fan překlad
POČET KAPITOL: 30 + 2 bonusové
ANOTACE: Přestěhovat se a začít od začátku stojí za prd. Když jsme se přestěhovali do Západní Virginie, musela jsem zkousnout spoustu nudy, dokud jsem nepotkala mého žhavého souseda. Daemon je nesnesitelný. Arogantní. Na zabití. Nevycházíme spolu, alespoň do té doby, než mě zachrání, stane se něco nečekaného a já zjišťuji, že je mimozemšťan. Slyšeli jste dobře. Mimozemšťan.

MOJE HODNOCENÍ:

Snažím se, aby ta anotace dávala co největší smysl, protože kdybych jí doslova opsala, tak se bojím, že vám zkazím požitek z celé knihy. Nejdůležitější je to, že Daemon je sexy mimozemšťan a Katy je posedlá knihami. Dokonce o nich vede i blog!

Jestli si myslíte, že se mi musel stát nějaký vážný úraz hlavy, abych si přečetla paranormální knihu, která je k tomu všemu o mimozemšťanech, tak se šeredně milí zlatí mýlíte. Jednoho krásného dne jsem projížděla na GoodReads poličkou CHCI ČÍST a na prvním místě se objevila tahle velmi zneklidňující anotace. A potom ten šok, když zjistím, že kniha není přeložen do češtiny a vy na internetu musíte jak blbec hledat fan překlad. Ale co, stálo to za to. Ale kvůli respektování požadavků, jisté slečny, která ten blog vede, nebudu vám ho zde zveřejňovat.

Jsem ráda, že jsem si konečně přečetla něco od Jennifer L. Armentrout, nejen proto, že má neskutečně divné jméno, ale také kvůli tomu, že moje nejoblíbenější osoba na YouTube (Sasha Alsberg) ji naprosto zbožňuje. A já jsem ráda za to, že jsem se do knihy pustila, protože tohle bylo mistrovské dílo.

Daemon byl ten správný typ hlavního hrdiny, kterého chcete jednu chvilku zlíbat do bezvědomí a v té druhé ho chcete nejraději přetáhnout pánvičkou po kebuli, za to, jak se chová. Ale ta jeho sexy, místy romantická povaha to všechno napravuje. Zato Katy byla prostě zlatíčko hned od začátku. Ne, nemám nasazené růžové brýle kvůli tomu, že čte a následně recenzuje knihy (ehm, jasný…). Prostě ta její osobnost byla tak nehorázně roztomilá, až se mi chtělo brečet.

Musím také pochválit autorčinu nápaditost. Všechny knihy v sérii Lux začínají na písmeno O :D.

2 komentáře:

  1. Jaktože o knize slyším poprvé? :o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude to asi tím, že pouze v Americe je tak populární a tady u nás se o ní nějak nemluví, což je škoda, protože ta kniha je opravdu skvělá ;).

      Vymazat