pondělí 20. června 2016

[RECENZE] Jasinda Wilder - Topím se v tobě

Topím se v tobě (Falling, #1)KNIHA: Topím se v tobě
AUTOR: Jasinda Wilderová
SÉRIE: Falling #1
ŽÁNR: YA
NAKLADATELSTVÍ: Ikar
POČET STRAN: 296
ANOTACE: Nell Hawthorneová a Kyle Calloway spolu vyrůstali od dětství. Všichni předpokládali, že se ti dva jednou dají dohromady. A ono se tak opravdu stalo… zamilovali se do sebe. Byla to první láska se vším všudy a budoucnost byla plná příslibů – až do onoho osudného dne. Když Kyle tragicky zahyne, Nell jako by ztratila celý svůj předchozí život, vše, co měla a v co věřila. Kyleův náhlý odchod však navždy změní i jeho staršího bratra Coltona. Když se Nell poprvé s Coltonem setkávají na Kyleově pohřbu, oba jsou zranitelní jako nikdy dřív. Po roce se opět potkávají v New Yorku. Nell se ještě stále nesmířila s Kyleovou smrtí, zatímco Colton se jí snaží přiblížit. Nedaří se mu to, ale nemůže si pomoct – nedokáže Nell pustit z hlavy. Cestu s sobě nenacházejí snadno, oba tíží vlastní tajemství.

MOJE HODNOCENÍ:

Do knihy jsem šla s velmi vysokými očekáváními. Ale ejhle, tady se zase někdo mýlil, že?

Topím se v tobě je průměr všech těch romantických knih, na které jsme už všichni zvyklí. Dívce se stane nějaká tragédie, neumí se s tím vypořádat, a tak si prostě ubližuje. Starý „dobrý“ příběh z naší knihovnické školky. Objeví se zde kluk, nejlépe někdo úplně opačný než ona a ten, se kterým chodila před ním a zamilují se do sebe. Jenže oba pronásledují duchové minulosti a oni se s tím snaží vypořádat, až si nakonec najdou cestu k sobě. A, samozřejmě, se mezi tím vším nepořádkem ještě objeví další drama a romantická kniha styl a lá Hvězdy nám nepřály je na světě.

Chtěla bych se vás zeptat, jaká je šance, že v New Yorku, v největším městě v Americe, objevíte bratra své zemřelé lásky? Nulová. Neříkám téměř, protože to je jasné jak facka. To dřív narazíte na Taylor Swift, než svého blízkého.

Jak ukuchtit další romantickou bejkárnu: Nejdříve smícháme středoškolské prostředí s romantikou mezi BFF. Přihodíme špetku dramatu a zbytek knížky se té hrozné tragédii věnovat. Nakonec přidáme 50 kilogramů sexu a je hotovo.

Nejspíš bych se na knihu koukala z jiného úhlu pohledu, kdybych už neměla přečtených tolik knih o tragické lásce, ale bohužel, já už jim přečteno opravdu spoustu a už si nemůžu ani představit, tak bych knihu hodnotila asi jinak. Jenže já už nejsem ta naivní čtenářka začátečnice a už vím, jak to v knižním průmyslu chodí. Ono je to ale opravdu strašné klišé. Abych nebyla svině, chápu autorčin záměr, co nám tímto chtěla sdělit. Ale už mám dost těch klišé příběhů. Prosila bych trochu originality!

2 komentáře:

  1. Naprosto skvělá recenze! Ve všem s tebou souhlasím - a dost se mi líbí ten gif s Krysten Ritter, úplně to vystihuje celou knihu....:D Od knihy jsem také měla velká očekávání, a pak přišlo uvědomění, že větší katastrofu jsem snad ještě v životě nečetla..:D Už nikdy víc, dalším dílů se vyhnu obloukem..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :3. Tahle kniha předčila všechno, v co jsem doufala. Byla to fakt katastrofa s nulovou špetkou originality. Každou chvilkou jsem si přála, aby byl konec, a když jsem knihu dočetla, tancovala jsem vítězný taneček, známý jako konec utrpení :D. Jsem ráda, že máš na knihu stejný názor jako já ;).

      Vymazat