úterý 14. února 2017

[DOPORUČENÍ] Romantické knihy

Romantické knihy
Výsledek obrázku pro valentine and books tumblr
Abychom si to ujasnili. Já Valentýna neslavím, neslavila jsem a nikdy slavit nebudu. Prostě mi přijde, že na světě jsou důležitější věci. Já Valentýn vidím jako 14. února. Nic jiného. Prostě obyčejný den. Pokud ale vy patříte mezi ten typ lidí, který má přítele/přítelkyni (či už dokonce manželku/manžela) a berete svou drahou polovičku na romantickou večeři, či máte na plánu něco jiného, tak jedině plus pro vás. Ale pokud "slavíte" Valentýn jako já (čteno jako: nijak), tak vám dnes přináším článek o romantických knížkách, které by vám neměli ujít. 


SÉRIE DRAHOKAMY OD KERSTIN GIEROVÉ

Výsledek obrázku pro rudá jako rubín
O čem kniha je?: Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.
Komu doporučuji?: 12+, pro milovníky romantiky (to už jinam psát nebudu, protože je to zřejmé 😂) a historie
Za jak dlouho přečteno?: 1 kniha vám zabere max. 2-3 dny
Stupeň zaláskovanosti v knize?: 💘💘💘💘💘💘💘💘/💘💘

SÉRIE OFF-CAMPUS OD ELLE KENNEDYOVÉ

Výsledek obrázku pro elle kennedy návrhVýsledek obrázku pro elle kennedy omyl3334966733349676
(Plán u nás vyjde až v dubnu 2017)
O čem kniha je?: Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu.
Garrett Graham vždy toužil po jediném – hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám svého snu nedosáhne. Když mu jeho spolužačka předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka, dvakrát se nerozmýšlí.
Stačil ale jediný polibek, který vedl k tomu nejdivočejšímu sexu v životě, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude.
 

Komu doporučuji?: 15+, pro fandy hokeje (nemusí být, ale já jsem si to užila víc, protože jsem se do postav mohla víc vcítit), vtipálky a pro ty, kteří se nebojí žhavých scén
Za jak dlouho přečteno?: Jedna kniha vám zabere jenom den.
Stupeň zaláskovanosti v knize?: 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

ODVRÁCENÁ TVÁŘ LÁSKY OD COLLEEN HOOVEROVÉ
Výsledek obrázku pro odvrácená tvář lásky
O čem kniha je?: Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.
Komu doporučuji?: 15+, pro ty, kteří se rádi hrabou v minulosti 😁 (řeší se v ní i závažné věci)
Za jak dlouho přečteno?: Za den.
Stupeň zaláskovanosti v knize?: 💙💙💙💙💙💙💙💙💙/💙

SÉRIE VŠEM KLUKŮM, KTERÉ JSEM MILOVALA OD JENNY HANOVÉ
Výsledek obrázku pro všem klukům které jsem milovalaVýsledek obrázku pro všem klukům které jsem milovalaVýsledek obrázku pro always and forever lara jean
(Always and Forever, Lara Jean vyjde v Americe v květnu 2017)
O čem kniha je?: Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara žádnému klukovi nedala najevo, že se do něj zamilovala. Místo toho mu napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. A najednou musí čelit všem svým pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty – pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.
Komu doporučuji?: 12+, cute story, skvěle napsané klišé
Za jak dlouho přečteno?: Jedna kniha za den.
Stupeň zaláskovanosti v knize?: 💗💗💗💗💗💗💗💗💗

SÉRIE POLIBEK PRO ANNU OD STEPHANIE PERKINSOVÉ
Výsledek obrázku pro polibek pro annuVýsledek obrázku pro polibek pro annuVýsledek obrázku pro isla a šťastné konce
O čem kniha je?: Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala… 
Komu doporučuji?: 12+, skvěle napsané klišé, cute story
Za jak dlouho přečteno?: Jedna kniha max. 2 dny.
Stupeň zaláskovanosti v knize?: 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

VELKÝ GATSBY OF F. S. FITZGERALDA
Výsledek obrázku pro velký gatsby kniha
O čem kniha je?: Vrcholné dílo z dob největšího flámu v dějinách USA, který Francis Scott Fitzgerald označil za „jazzový věk“ a sám do něj vydatně přispěl mnoha soukromými improvizacemi a pocity „ztracené generace“, přináší milostný příběh z lepší společnosti. Selfmademan Jay Gatz řečený Velký Gatsby i krasavice Daisy Buchananová však v éře prohibice do těchto sfér pronikli každý po svém a podobně se vyrovnávají i s novým životním stylem a břemenem americké „nevinnosti“. Nesoulad v jejich představách je leitmotivem románu, jenž přezkoumává romantický ideál mámivého „zeleného světla“ – oné „budoucnosti, jež před námi rok od roku ustupuje“ – a posléze ho nemilosrdně obětuje na oltář mýtů o věčné lásce.
Komu doporučuji?: 15+ (pro pochopení trochu složitější čtení - řeší se "americká idea")
Za jak dlouho přečteno?: Cca týden-2.
Stupeň zaláskovanosti v knize?: 💛💛💛💛💛💛/💛💛💛💛

----
Tak já doufám, že se vám první článek ze série DOPORUČENÍ líbil a doufám, že jsem vás na pár knih navnadila. Užívejte Valentýn 💕.

Žádné komentáře:

Okomentovat