pondělí 12. června 2017

[RECENZE] Jenna Evans Welch - Láska a gelato

Výsledek obrázku pro láska a gelato
KNIHA: Láska a gelato
AUTOR: Jenna Evans Welch
SÉRIE: Samostatná kniha
POČET STRAN: 288
ŽÁNR: YA, contemporary
NAKLADATELSTVÍ: CooBoo
ANOTACE: Lina tráví prázdniny v Toskánsku, ale rozhodně nemá náladu na pláže nebo slavné památky. Je v Itálii jenom proto, že si máma před smrtí přála, aby poznala svého otce. Ale proč by měla poznat otce, který se za šestnáct let jejího života ani neukázal? Jediné, po čem Lina touží, je jet domů.
Pak se jí ale dostane do rukou deník, který si její máma vedla, když žila v Itálii. A Lina najednou objevuje magický svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren. Svět, který ji okouzluje a vede k tomu, aby odhalila tajemství, které změní vše, co si Lina myslela o mámě, otci, a dokonce i sama o sobě. 
Mnozí lidé jezdí do Itálie jen kvůli lásce a zmrzlině, ale někdy tam objeví mnohem víc.

MÉ HODNOCENÍ: Pokud jste, jako já, od knihy čekali nechutně romantickou contemporary klišé knížku ideálně na léto, tak vás přivedu na omyl. Do rukou se mi totiž dostala lehká letní kniha na léto s trošku pochmurným podtextem, který může být klišé, ale sakra dobře provedené klišé.

Výsledek obrázku pro gelato tumblrBěhem čtení knihy jsem měla chuť sbalit si své saky paky a odjet do Itálie. ASAP. Ale chápejte, škola, rodina a malý problémek „není mi ještě osmnáct“. Doporučuji vám všem, abyste měli kyblík zmrzliny po ruce, pokud ne, tak švihejte do nejbližšího obchodu, protože z toho gelata, které v kize pořád opěvují, se vám budou sbíhat sliny.

Neříkám jen tak nadarmo, že kniha je ideální na krátké letní večery. On sám příběh vás láká skočit do letadla, potkat v Itálii vlastního Rena a nikdy se nevrátit. Kniha se hodí ideálně pro začátečníky, tzv. nečtenáře nebo prostě jenom pro ty, kteří si chtějí odpočinout od takových bichlí jako je Dvůr mlhy a hněvu nebo se vykašlat na školu jako já. Další, mega důležitý plus knihy, je, že jí máte maximálně za dva dny přečtenou. Už jen svojí obálkou vás láká.

Co dál bych k tomuto cukrkandlu pověděla? Charaktery. Lina a Ren jsou jako udělaní k tomu, abyste si přáli, aby to byli vaši kamarádi. Nebo přinejmenším, aby byli skuteční.
Přeji hodně zábavy a snědené zmrzliny! 

TÍMTO BYCH CHTĚLA PODĚKOVAT INTERNETOVÉMU KNIHKUPECTVÍ E-KNIH eReading.cz ZA POSKYTNUTÍ RECENZNÍHO VÝTISKU. MOC SI TOHO VÁŽÍM 😇!

KNIHU SI MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE, UKÁZKA V PDF/EPUB/KINDLE.

⭐⭐⭐⭐

Zobrazování obrázku logo nové průhledné.png

1 komentář: