úterý 16. srpna 2016

[RECENZE] Richelle Mead - Mrazivý polibek


Mrazivý polibek (Vampýrská akademie, #2)

KNIHA: Mrazivý polibek
AUTOR: Richelle Meadová
SÉRIE: Vampýrská akademie #2
ŽÁNR: YA, fantasy
NAKLADATELSTVÍ: Domino
POČET STRAN: 264
!VAROVÁNÍ! SPOILERY Z KNIHY Vampýrská akademie
ANOTACE: Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc nedaleko Akademie zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější – jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí…

MÉ HODNOCENÍ:

Já vím, obálka je zase naprosto příšerná, ale věřte mi, že ta kniha je opravdu skvělá. Možná lepší než první díl, ale raději nic neuspěchejme, ano?

Netušila jsem, že mě Vampýrská akademie takhle moc chytne. Myslela jsem si, že si přinejhorším přečtu první díl a do zbylých pěti se nebudu vrhat s velkým nadšením. Jenže opak je pravdou. Vampýrská akademie mě pohltila naprosto celou.

Na scéně se, překvapivě, objevují nové postavy, které pořádně zamíchají s dějem. Nutno podotknout, že mezi tu jednu novou postavu můžu zařadit cute badass Adriana Ivaškova *culení*. Fajn, hulí jako fabrika a chlastá jako duha, ale to jsem mu hned prominula, protože mi tolik připomíná jednoho mého spolužáka, až to bolí. (Když si odmyslíte teda Adrianovy zlozvyky, jinak je to úplný on.) A Adrian se nějak moc netají, že dělá do Rose. A když jsme u Rose a kluků…

Ách jo, Dimitriji *povzdech*. Ty mi tak občas dokážeš znepříjemnit život. Samozřejmě si dělám srandu, ale nemůžu si to odpustit. Jednu chvíli to byl zase ten badass miláček jako v prvním díle a v jednu chvíli to byl neskutečný mrzout, kterého jsem chtěla něčím praštit. Nejlépe teflonovou pánvičkou. (Po pár kapitolách bylo jeho mrzoutství odpuštěno, jak jinak.)

No a ten konec. Raději se nevyjadřuji, protože to byl tedy opravdu mazec s velkým M. Samozřejmě, že jsem věděla, že to chce co nejvíce šokující konec, ale tohle si mohla Richelle odpustit, protože jsem zažila chvíle popírání. Ano, tu postavu jsem měla opravdu ráda, i když... Whatever, prostě si to přečtěte. 

2 komentáře:

  1. Vampýrskou akademii 1 jsem četla už hrozně dávno a docela se mi líbila, tak si ráda přečtu i toto pokračování :) Super recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sérii si musíš rozhodně dočíst, protože je opravdu skvělá :D. Děkuji :)

      Vymazat