pondělí 3. dubna 2017

[RECENZE] Tahereh Mafi - Jsem zlomená


18074196

KNIHA: Jsem zlomená
AUTOR: Tahereh Mafi
SÉRIE: Roztříštěná #2
ŽÁNR: YA, paranormální
NAKLADATELSTVÍ: CooBoo
VAROVÁNÍ: Spoilery z knihy Jsem roztříštěná
ANOTACE: Tik
tak
tik
tak
tik tak tik tak…
Už je skoro čas
na válku! 
Juliette uprchla ze spárů Warnera do Bodu Omega, což je místo ideální pro lidi, jako je ona. Pro lidi s darem. A také je to hlaví ústředí hnutí odporu proti stávajícímu režimu. Konečně je volná a nikdo ji nechce použít jako zbraň. Konečně může svobodně milovat Adama. Ale nikdy se nezbaví svého vražedného dotyku.
A ani Warnera, který po ní touží víc, než by bylo zdánlivě možné.
V druhém díle této dystopické trilogie musí Juliette učinit několik životně důležitých rozhodnutí. Musí zjistit, co vlastně chce a o čem si myslí, že je to správné. A možná bude muset volit mezi srdcem a Adamovým životem.

MÉ HODNOCENÍ: Tato modrá obálka je nejpovedenější z celé série, ale i tak to není bohužel nic moc. S krásnými obálkami v Americe ani nemůžu porovnávat.

Jsem zlomená nebude brát na nikoho ohledy a bezprostředně vás vtrhne do děje přesně tam, kde skončil první díl. To mi přišlo fajn, vždycky je dobré vědět, v jakém bodě v ději se čtenář nachází. Ale. Začátek, cca 150 stran, bylo skoro o ničem. Představilo se nám pár nových postav, ale nic, co by způsobilo pokročení v ději. Bylo to suché, moc mě to nebavilo nejen kvůli Juliette, ale zásadně kvůli Adamovi.

Výsledek obrázku pro tahereh mafi unite me tumblrAdama nemám ráda. Prostě nemám. Nevím, jak se to s ním vyvrbí v posledním díle, ale číst o té jeho tupé hlavě, která myslí pořád jenom na to, jak moc miluje Juliette, mě fakt nebavilo. Nemluvě o tom, jak se Juliette vedle Adama chová. Znáte takový ten příklad dívek, které se v přítomnosti svého kluka chovají jako úplně neschopné, s prominutím, pipiny? No, tak Juliette je učebnicový příklad.

Něco jiného bylo to, kdy se na scéně poprvé objevil Warner a Kenji. Zapomněla jsem zmínit, musíte si přečíst novelu Destroy Me, která je z Warnerova úhlu pohledu, a díky které si na Warnera uděláte zcela nový názor, protože to, co si myslíte, že víte o Warnerovi, je zcela špatně. Nechci na svém blogu propagovat čtení online, ale myslím, že si nikdo nebude kupovat tak krátkou novelu, takže k přečtení zde. (Přečtete ji za jedno odpoledne, má to kolem 100 stran, takže žádné výmluvy. Je to napsáno jednoduchou angličtinou, takže pokud máte aspoň nějaké znalosti angličtiny, tak se neztratíte a i kdyby, tak existuje překladač.)

Druhá polovina knihy byla o poznání lepší právě díky přítomnosti Warnera, o kterém se dozvíte spoustu věcí nejen v Destroy Me, ale i v Jsem zlomená se Juliette pomalu začíná otvírat. Takže pokud se vám Warner moc nezalíbil v prvním díle nebo prostě nevíte, co si o něm myslet, tak si nejdříve přečtěte Destroy Me a následně Jsem zlomená. Stojí to za to. 

⭐⭐⭐⭐

1 komentář:

  1. To bola celá úžasná séria! Neviem, či mi zabralo vôbec 3 dni aby som prečítala všetky 3 diely. Ešte že som ich mala pri sebe :D

    OdpovědětVymazat